FAQ

1. Kaj so napredne AHA kisline?
Nova oblika AHA kislin je boljša od drugih AHA tehnologij, saj temelji na lastniškem LCA kompleksu (mlečna spojina + multifunkcionalna antioksidantna sekvenca ) podjetja PRIORI.

2. Kako delujejo AHA kisline?
AHA kisline izboljšajo zdravje in fitnes kože z notranjim vlaženjem kože (kožo spodbudijo, da proizvede več spojin, ki zadržujejo vlago) in z luščenjem kože. Sposobnost vlaženja in luščenja kože se s staranjem kože manjša. Izboljšano vlaženje in luščenje kože ”normalizirata” funkcije kože, koža je zdrava in boljša na izgled.

3. Zakaj so napredne AHA kisline edinstvene?
Napredne AHA kisline edine na trgu vsebujejo lastniški LCA kompleks, ki temelji na pufrni mlečni kislini v kombinaciji s kompleksom multifunkcionalnih koži naravnih vitaminov antioksidantov (MFAS z vitaminom A, C, E in s provitaminom A) sistemu vnosa lipidov s postopnim sproščanjem, s sposobnostjo samoregeneracije in s stabilno zgradbo. Večina izdelkov za nego kože z AHA kislinami temelji na glikolni kislini in ni v kombinaciji z učinkovito stabilno naravno oksidantno vitaminsko sekvenco, ki bi zagotovila dodatno zaščito pred oksidativnim stresom, ki ga povzročajo prosti radikali. Nova raziskava je pokazala, da je mlečna kislina prava izbira med AHA kislinami, saj deluje kot v telesu naravno prisotni agent, ki celicam signalizira podatke o vlagi. Glikolna kislina pa v telesu naravno ni prisotna.

4. Zakaj bi uporabljali napredne AHA kisline?
Ker v primerjavi z drugimi linijami izdelkov za nego kože na bazi AHA kislin dajejo napredne AHA kisline neprimerljivo boljše rezultate. Napredne AHA kisline, ki bazirajo na mlečni kislini in najmočnejši samoregeneracijski vitaminski antioksidantni sekvenci, povečajo debelino epidermisa / dermisa, izboljšajo izgled poškodb kože zaradi UV žarkov, ter v primerjavi z glikolno kislino in drugimi produkti na bazi AHA kislin nudijo neprimerno boljšo zaščito pred antioksidanti. Vsi uporabniki izdelkov PRIORI bi morali najprej začeti z izdelki z naprednimi AHA kislinami, saj je to prvi korak v PRIORI programu zaviranja staranja kože, oblikovan da normalizira kožo in doseže osnovno zdravje in fitnes kože.

5. Kako se izdelki uporabljajo?
Kot priporoča vaš strokovnjak za nego kože.

6. Kaj je AHA kislina?
AHA je akronim za alfahidroksi kislino. AHA kisline so vodotopne organske kisline z majhno molekulsko maso, ki so naravno prisotne v različnih sadežih in živilih; npr. mlečna kislina v mleku, glikolna kislina v sladkornem trsu, jabolčna kislina v jabolku, vinska kislina v grozdju in citronska kislina v citričnem sadju.

7. Zakaj se AHA kisline uporabljajo v tretmajih za nego kože v boju proti staranju?
AHA kisline pomagajo normalizirati kožo, kateri zaradi staranja primanjkuje vlage in se prepočasi lušči (čas obnove poroženele plasti je predolg). Normalizirana koža je obnovljena, mladostnega in sijočega videza, revitalizirana koža.

AHA kisline imajo dvojni mehanizem delovanja, ki je izjemno uspešen pri tretmajih proti staranju kože. AHA kisline so vlažilci. Običajni vlažilci za zaščito kože pred preveliko izgubo vlage na koži ustvarijo okluzivno pregrado. AHA kisline pa vlažijo tako, da kožnim celicam ”signalizirajo”, naj povečajo količino naravne substance, ki jo najdemo v zunajceličnem matriksu – hialuronska kislina ali HA (ne smemo je zamenjati z AHA). HA je substanca v koži, ki veže toliko vode kot je njena 1000-kratna molekulska masa. HA je koži naravna substanca, ki zadržuje vlago. AHA kisline vlažijo kožo OD ZNOTRAJ NAVZVEN!

AHA kisline so tudi naravni luščilci kože. Naša koža se nenehno obnavlja z naravnim procesom: delitev celic, selitev celic do površja kože in končno odstranjevanje odmrlih celic ali luščenje. S staranjem se ta proces upočasnjuje. Ko se odmrle celice nalagajo v zunanjem kožnem sloju, postane koža bleda, groba, brez življenja ter postane domovanje za tanke črte, gube in neenakomerno pigmentacijo. AHA kisline luščijo kožo s svojo edinstveno sposobnostjo za razgradnjo celičnega cementa, ki drži skupaj odmrle celice. AHA kisline koži povrnejo naravno mladostno hitrost luščenja celic, rezultat česa je izboljšan izgled tankih črt, gub in pigmentacije, koži pa se povrne njen mladostni sijaj.

8. Zakaj so pri izdelkih PRIORI z naprednimi AHA kislinami za AHA kislino izbrali prav mlečno kislino?
Več razlogov je vodilo znanstvenike podjetja PRIORI, da so kot AHA kislino izbrali mlečno kislino v liniji izdelkov za nego kože PRIORI Advanced AHA. Prvič in predvsem zato, ker je nova klinična raziskava pokazala, da je mlečna kislina boljša od vseh ostalih AHA kislin, vključno z glikolno kislino, saj ima mlečna kislina sposobnost signaliziranja kožnim celicam, da pospešijo odlaganje hialuronske kisline (HA) v kožo. Zaradi tega je mlečna kislina boljši vlažilec kože kot druge AHA kisline. Znanstveniki so ugotovili zaporedje dogodkov (mehanizmov delovanja) AHA kislin pri vlaženju kože. Proces je precej povezan s celjenjem rane; celice v prisotnosti mlečne kisline dobijo signal, naj začnejo proizvajati HA, povečana količina HA v koži pa dramatično zviša stopnjo vlaženja kože. Mlečna kislina je pri tem boljša od vseh ostalih AHA kislin tudi zato, ker je naravna človeškemu telesu. Mlečna kislina je AHA ”celični signalnik” za vlaženje kože. Še več, koža lahko mlečno kislino oksidira v piruvično kislino, alfa-keto kislino, ki je še učinkovitejši luščilec kože kot AHA kislina.

9. Kaj je MFAS?
PRIORI-jeva edinstvena multifunkcionalna antioksidantna sekvenca (MFAS) vsebuje esencialne vitamine antioksidante, potrebne za optimalno zdravje kože – vitamin A: spodbudi celični metabolizem in poveča hitrost obnove celic vitamin C: antioksidant, ki stimulira sintezo kolagena vitamin E: pomemben antioksidant za zaščito celične membrane provitamin A: antioksidant, ki deluje kot rezervoar za sintezo vitamina A MFAS je združen v sistem vnosa liposomov, ki im postopno sproščanje, ki je samoregeneracijski in im stabilno zgradbo. Človeško telo reciklira svoje antioksidante, da dobi kar največ koristi v občutljivem ravnotežju regeneracije po sekvencah. Edinstvena kombinacija MFAS antioksidantov podjetja PRIORI je zasnovana tako, da najbolj spodbuja naravne celične procese.

10. Kaj je LCA kompleks?
LCA kompleks je edinstvena mešanica pH uravnotežene mlečne spojine (mlečna kislina + natrijev laktat) z multifunkcionalno antioksidantno sekvenco (MFAS), ki dosega optimalne rezultate v boju proti staranju. LCA KOMPLEKS = mlečna spojina + MFAS. Ker je kislina AHA kislina, je za dosego želenih rezultatov brez nepotrebnega draženja zelo pomembna ustrezna formulacija. Mlečna spojina, pufrna mešanica mlečne kisline in natrijevega laktata, uravnovešen pH 3,8 – 4,4 (blizu vrednosti pH normalne kože) z delno nevtralizacijo kisline. Pufrna mlečna spojina ustvari rezervoar mlečnokislinskih molekul, kar omogoča počasnejši vnos s postopnim sproščanjem v kožo, s tem poveča koncentracijo mlečne kisline, kar je varno za kožo in je ne draži, doseženi so optimalni rezultati.

11. Ali AHA kisline dražijo kožo?
Če imajo ustrezno zgradbo in pravilno pH vrednost nad 3,5, AHA kisline ne dražijo kože. Pred mnogimi leti, v 90-ih, smo določili razmerje med pH vrednostjo in koncentracijo ter učinkom na draženje in občutljivost kože izdelka z AHA kislinami. Draženje izdelka z AHA kislinami je posledica vrednosti pH in ne koncentracije. Zato izdelki z vrednostjo pH 3,5 ali višjo povzročajo zelo majhno občutljivost ali draženje. Z višanjem pH stopnje izdelkov s postopkom delne nevtralizacije AHA kislin dobimo večje koncentracije AHA, ki so potrebne za najbolj dramatične učinke zaviranja staranja in to brez nepotrebnega draženja kože. Na tak način so oblikovani izdelki PRIORI napredne AHA kisline, z vrednostjo pH od 3,8 – 4,4, kar je dosti bliže naravnemu pH kože.

12. Ali AHA kisline tanjšajo kožo?
Lahko bi sklepali, da AHA kisline tanjšajo kožo, ker pospešijo luščenje kože oziroma odstranjevanje odmrlih celic. Vendar je ravno nasprotno – AHA kisline v resnici povečajo debelino epidermisa / dermisa zaradi večjega izločanja hialuronske kisline v kožo, kar je povezano z uporabo AHA kislin (glej 7. vprašanje). Večja količina hialuronske kisline v koži dramatično izboljša vlažilne sposobnosti kože – naredi kožo polnejšo, koža se zaradi bolj intenzivnega vlaženja odebeli.

13. So AHA kisline primerne za vsak tip kože?
Da, AHA kisline dobro učinkujejo na vseh tipih kože.

14. Kakšne so PRIORI napredne AHA kisline v primerjavi z drugimi, ki temeljijo na glikolni kislini?
PRIORI napredne AHA kisline bazirajo na mlečni kislini, večina drugih AHA izdelkov pa bazira na glikolni kislini. Nova raziskava je pokazala, da je mlečna kislina prava izbira med AHA kislinami, ker deluje kot človeškemu telesu naravni agent, ki daje celicam signale o vlagi (glej 8. vprašanje). Glikolna kislina človeškemu telesu ni naravna. V primerjavi z drugimi paletami produktov, ki bazirajo na glikolni kislini, pričakujte boljšo sposobnost vlaženja, povečano debelino epidermisa / dermisa ter boljši izgled kože, poškodovane od UV žarkov.

15. Ali AHA kisline povzročajo občutljivost na sonce?
Da, AHA kisline povečajo občutljivost kože na sonce in se morajo zato vedno uporabljati v kombinaciji z zaščito pred soncem s faktorjem SPF 15 ali več. Dodatni ukrepi so uporaba pokrivala z vsaj 10 cm širokim robom, priporočamo tudi, da nosite lahka oblačila, ki vas bodo ščitila pred soncem, ter da se ne izpostavljate soncu med 10. in 15. uro, ko je sonce najmočnejše.

16. Ali AHA kisline povzročajo vnetje kože?
Mehanizem AHA kislin z učinkom glajenja kože ne povzroča vnetja kože. AHA kisline zgladijo kožo z vlaženjem (glej 7. vprašanje). Če imajo AHA kisline pravilno stopnjo pH 3,5 ali več, ne povzročajo vnetja kože.

17. Ima uporaba AHA kislin kakšne stranske učinke?
Izdelki na bazi AHA kislin lahko pri prvem nanosu povzročijo blago zbadanje ali draženje, kar pa v nekaj minutah poneha in navadno po nekajkratni uporabi izzveni.

18. Kje je možno kupiti izdelke PRIORI Advanced AHA?
PRIORI Advanced AHA je prestižna linija za nego kože, ki jo je možno kupiti neposredno od strokovnjakov za nego kože, kar omogoča pripravo individualnih programov z zagotovilom maksimalnih rezultatov za vsak tip kože.

19. Kako hitro so vidni rezultati uporabe izdelkov PRIORI z naprednimi AHA kislinami?
Po redni nekajtedenski uporabi izdelkov PRIORI napredne AHA kisline postaja koža na izgled in občutek bolj gladka, mladostnejša in bolj zdrava. Izgled tankih črt in gub bo začel izginjati, zgradba in tekstura pa bo enakomernejša. V povprečju so rezultati uporabe izdelkov PRIORI napredne AHA kisline vidni po 2 do 6 tednih, odvisno od stanja kože.

20. Se lahko izdelki PRIORI napredne AHA kisline uporabljajo v kombinaciji z drugimi izdelki?
PRIORI napredne AHA kisline je celovita linija nege kože, zasnovana za dosego najboljših rezultatov vsakega programa nege kože. Uporablja se lahko v kombinaciji z drugimi izdelki za nego kože kot tudi z ličili. Pomembno je, da izberete izdelke za nego kože, ki ne dražijo, ne povzročajo aken in so dermatološko testirani za optimalno zdravje kože.

21. So izdelki testirani na živalih?
Ne, noben izdelek ni testiran na živalih. Vsi klinični testi so izvedeni na prostovoljnih osebah.

22. Ali lahko uporabljam izdelke za nego kože PRIORI napredne AHA kisline v času nosečnosti ali dojenja?
Kozmetika, medicinska kozmetika in večina zdravil na recept ni testiranih za reproduktivno toksičnost. Izdelki PRIORI z naprednimi AHA kislinami niso bile testirani, zato je uporaba izdelkov v času nosečnosti stvar osebne odločitve in dogovora med stranko in njenim zdravnikom. Stranke naj se za nasvet vedno obrnejo na svojega zdravnika.