Ozadje naprednih AHA kislin

Ozadje naprednih AHA kislin

AHA pomeni alfahidroksi kisline. AHA kisline so vodotopne organske kisline z majhno molekulsko maso, ki so naravno prisotne v različnih sadežih in živilih; npr. mlečna kislina v mleku, glikolna kislina v sladkornem trsu, jabolčna kislina v jabolku, vinska kislina v grozdju in citronska kislina v citričnem sadju.

slika_aha_ozadje

Medicinska kozmetika z naprednimi AHA kislinami

Prvi znaki staranja kože se pojavijo, ko začne koža izgubljati vlažnost in naravno sposobnost za odstranjevanje odmrlih celic in obnavljanje. Koža izgubi naraven sijaj in prožnost, postane suha, pigmentacija je neenakomerna, pojavijo se tanke črte in gube. Napredne AHA kisline z LCA kompleksom (unikatna kombinacija mlečne kisline in vitaminov antioksidantov, ki so nujno potrebni za zdravje vaše kože) odpravljajo obe težavi in ponovno vzpostavijo naravno čiščenje kože in obnovo celic, s čimer koži povrnejo mladosten, zdrav videz.

AHA kisline so naravni odstranjevalci odmrlih celic. Naša koža se neprestano obnavlja z naravnim postopkom luščenja celic. S staranjem se ta postopek upočasni in mrtve celice se začnejo nalagati na koži, ki izgubi naraven sijaj ter postane bleda in groba. Na takšni koži se hitro začnejo pojavljati tanke črte in gube, polt postane neenakomerna. AHA kisline čistijo kožo in ji vračajo njeno naravno sposobnost odstranjevanja odmrlih celic. Rezultat je manj črt in gub, enakomerna polt in mladosten sijaj kože.

AHA kisline ohranjajo vlažnost kože. Za razliko od običajnih vlažilnih krem, ki ohranjajo vlažnost kože s tem, da na koži ustvarijo plast, ki preprečuje uhajanje vlage, AHA kisline delujejo tako, da “signalizirajo” koži, naj proizvaja več naravne snovi, ki skrbi za vezavo vlage. Ta snov se imenuje hialuronska kislina (HK). HK lahko nase veže zelo veliko količino vode in je naravno sredstvo zadrževanja vlage v koži. AHA kisline ohranjajo vlažnost kože na celični ravni, od ZNOTRAJ!