FAQ

1. Kaj je Idebenon?
Idebenone Superceuticals je izjemno močan nov antioksidant, sintetični analog naravnega in ključnega mitohondrijskega antioksidanta – koencima Q10. Idebenon je nov SUPER koencim Q10, vendar 60% manjši, takoj se vpije v kožo in ji nudi 1000 x večjo zaščito od naravnega koencima Q10.

2. Kako Idebenon deluje?
Danes znanstveniki vedo, da je skoraj vsako staranje posledica neposrednega ali posrednega oksidativnega stresa. Oksidativni stres lahko povzročajo notranji dejavniki – pri tvorbi energije v celicah (intrinzično staranje) ali pa zunanji dejavniki – izpostavljenost toksičnim vplivom iz okolja (ekstrinzično staranje). V obeh primerih oksidativni stres povzroči, da prosti radikali poškodujejo celice in povzročijo staranje kože. Antioksidanti se proti oksidativnemu stresu borijo z nevtralizacijo prostih radikalov, še preden le-ti povzročijo trajne poškodbe celic. Idebenon je najmočnejši do zdaj testiran antioksidant v boju proti prostim radikalom, s faktorjem EPF 95. Idebenon blaži pretiran celični oksidativni stres in da celicam čas, da se same popravijo; zdrava celica boljše izgleda in boljše deluje, izgled in počutje vaše kože sta revitalizirana.

3. Zakaj je Idebenon edinstven?
Idebenon ni običajen antioksidant. Za razliko od rastlinskih antioksidantov (npr. šipka, zelenega čaja idr.) in vitaminov antioksidantov (vitamina C, vitamina E, alfa lipoične kisline idr.) je Idebenon antioksidant dihalne verige, zato se loti staranja pri celičnem izvoru – mitohondriju! Celično staranje je posledica nakopičene škode zaradi konstantnega napadanja prostih radikalov, ki so naravni stranski produkt tvorbe energije pri metabolizmu, ter zaradi izpostavljenosti našemu strupenemu okolju. Samo Idebenon se loti mitohondrijev, da sprosti oksidativni stres tam, kjer je to najbolj učinkovito. Zato je Idebenon popolna novost pomlajevanja kože, ki se ne more primerjati z izdelki tradicionalne medicinske kozmetike kot so AHA kisline, vitamin A, vitamin C, peptidi, rastni faktor, idr. Idebenon ponovno definira terapijo nege kože proti staranju – prva prava nega kože Superceutical.

4. Zakaj bi uporabljali Idebenon?
Ne glede na to, katere izdelke za nego kože trenutno uporabljate, zagotovo boste prišli do točke, ko vam vaša medicinska kozmetika zaradi svojih sestavin ne bo mogla nuditi boljših rezultatov. Idebenon pa deluje drugače kot katerakoli tehnologija nege kože proti staranju na trgu, zagotavlja popolnoma novo generacijo pomlajevanja kože, ki se ne more primerjati z izdelki tradicionalne medicinske kozmetike kot so AHA kisline, vitamin A, vitamin C, peptidi, rastni faktor, idr.

5. Kaj je oksidativni stres?
Danes znanstveniki vedo, da imajo vse vrste stresa škodljivih vplivov iz okolja skupni imenovalec – oksidativni stres! Oksidacija je isti naravni proces, ki povzroča rjavenje kovin in spremembo barve narezanega jabolka, ki postane rjavo. Lahko je zunanji – zaradi okolja, v katerem živimo, ter notranji – posledica naravnega procesa, s katerim celice tvorijo energijo. Oksidativni stres je glavni vzrok staranja. Oksidacijo posredujejo prosti radikali in poteka neprekinjeno. Ne starate se, ampak – oksidirate! Vaša koža vam služi kot naravna obramba, kot oklep. Pri intenzivnem napadu škodljivih vplivov iz okolja koža potrebuje kritje; na pomoč prihaja PRIORI Idebenone.

6. Zakaj je izdelek Idebenon ‘Superceutical’ izdelek?
Kozmetični proizvodi prekrijejo, zapolnijo in skrijejo – to so ličila. Medicinska kozmetika so produkti, ki naredijo vidne dolgotrajne spremembe v koži, tako da blokirajo ali korigirajo le nekatere dejavnike, ki povzročajo poškodbe in staranje. Izdelki Superceuticals pa so izdelki multifunkcionalne medicinske kozmetike. Idebenon je kompleks, ki dokazano korigira oksidativni stres na ravni celice ter pomaga blokirati več dejavnikov, ki povzročajo poškodbe kože zaradi prostih radikalov. S tem daje celici potrebni čas za obnovo in pomladitev.

7. Zakaj so antioksidanti tako pomembni pri negi kože v boju proti staranju?
Antioksidanti so novi val v programih nege kože v boju proti staranju za prihodnost! Kopičenje poškodb zaradi oksidativnega stresa je TEMELJNI VZROK STARANJA (skupaj z genetiko) in antioksidanti so naš ščit pred oksidativnim stresom. Zaradi oksidativnega stresa nastanejo gube! Če hočete ali ne, počasi oksidiramo; v bistvu se ne starate, samo oksidirate!

8. Kaj je EPF in zakaj je pomemben pri negi kože v boju proti staranju?
SPF je merilo, kako učinkovito zaščito kože pred UV žarki nudi krema za sončenje. Vendar pa je za zaščito kože uporaba sončne kreme podobno kot da bi uporabili švicarski sir, ki ima luknje: sončne kreme s faktorjem SPF ne morejo popolnoma blokirati UV sevanja, zato nekaj škodljivih žarkov vseeno prodre skozi zaščito, posledično pa nastanejo prosti radikali. SPF vas prav tako ne ščiti pred drugimi viri prostih radikalov, ki napadajo vašo kožo 24 ur na dan – celo v temi! – kot posledica stresa škodljivih vplivov iz okolja: ozon, onesnaženost zraka, cigaretni dim, vročina, alkohol, celo kisik sam! in naš metabolizem, pri katerem nastaja energija!

Le antioksidanti lahko uničijo proste radikale in tako pomagajo preprečiti poškodbe in prezgodnje staranje vaše kože. Večina potrošnikov ve, da so antioksidanti dobri in prosti radikali slabi. Potrošnike nenehno bombardirajo proizvajalci kozmetike, ki trdijo, da so našli vrelec mladosti: ultimativni antioksidant. Toda kateri je resnično najboljši? Kateri zagotavlja najboljšo zaščito? Raziskava Pharma Cosmetix Research LLC je ugotovila, da potrošniki potrebujejo kvantitativni sistem ocenjevanja, podoben faktorju SPF, s katerim bi določili stopnjo lokalne zaščite kože, ki jo dajejo antioksidanti – ustvarili so EPF (faktor zaščite pred škodljivimi vplivi iz okolja) – novi certifikacijski standard za oceno antioksidantne lokalne zaščite kože pred prostimi radikali, ki izvirajo iz oksidativnega stresa iz okolja.

Prvič so na voljo med seboj primerjani podatki o učinkovitosti najbolj pogostih lokalnih antioksidantov, ki jih uporablja industrija za nego kože – in uganite kaj – s SPF faktorjem 95 od možnih 100 je Idebenon prekosil prav vse – res je – pri zaščiti pred prezgodnjim staranjem kot posledico oksidativnega stresa iz okolja je boljši od vitamina C, vitamina E, koencima Q10, alfa lipoične kisline in kinetina. Faktor EPF ni isto kot faktor SPF, EPF ni tak kot švicarski sir, faktor EPF zapolni tudi ‘luknje’, ki jih sončne kreme s faktorjem SPF pustijo odprte za proste radikale. Faktorja EPF + SPF = popolna lokalna zaščita kože pred staranjem

9. Kako hitro bodo vidni rezultati nege kože PRIORI Idebenone?
Rezultati se od posameznika do posameznika razlikujejo. Na naši spletni strani si za vsak izdelek lahko ogledate prikaz farmacevtske klinične raziskave, kjer so prikazani resnični rezultati oseb, ki so uporabljale izdelke v časovnem obdobju, kot je navedeno: 3, 6 ali 8 tednov; posnetki so pristni, brez retuširanja. ‘Facelift iz stekleničke’ ne obstaja, vendar pa so pokazani rezultati resnični in so realna pričakovanja, ki jih boste dosegli z uporabo produktov za nego kože z Idebenonom znamke PRIORI.

10. Ima uporaba Idebenona kakšne stranske učinke in kako je najbolje začeti z uporabo produkta?
Idebenon je v dermatologiji popolnoma nova sestavina v obliki visoko bioaktivne molekule. Podobno kot v preteklosti, ko so predstavili kakšno visoko aktivno sestavino (benzoil peroksid, retin-A, hidrokinon) v izdelkih za nego kože, vedno obstaja možnost, da kdo dobi reakcijo na sestavino izdelka. Čeprav je bil Idebenon strogo varnostno testiran, vam priporočamo, da preden začnete redno uporabljati izdelke za nego kože PRIORI, izdelek najprej testirate na notranji strani podlahti in počakate 24 ur; tako se boste prepričali, da vaša koža dobro prenaša visoko bioaktivno molekulo, še preden začnete izdelek uporabljati vsakodnevno. V večini primerov se lahko blažjemu draženju kože izognete tako, da prilagodite količino in pogostost nanašanja izdelka, dokler se ga koža ne navadi.

11. Kaj je A2 kompleks in zakaj ga uporabljamo v negi kože z Idebenonom znamke PRIORI?
A2 kompleks je spojina mlečne kisline (mlečna kislina in natrijev laktat) in retinol kompleks, ki lušči in vlaži kožo ter jo normalizira. V linijo izdelkov z Idebenonom je vključen, da eliminira potrebo po izdelkih z naprednimi AHA kislinami, po tem ko je uporabnik ‘maturiral’ iz medicinske kozmetike v ‘Superceuticals – super medicinsko kozmetiko’. 4 izmed izdelkov PRIORI Idebenone Superceutical vsebujejo Idebenon in mlečno kislino: korektor Even Tones, serum za kožo okrog oči Eye Serum, vlažilna krema za obraz Moisturizing Facial Cream in čistilo za obraz Facial Cleanser.

12. Kakšna je koncentracija Idebenona v izdelkih?
Koncentracija Idebenona v izdelkih znamke PRIORI se razlikuje od izdelka do izdelka. Izdelki z najvišjo koncentracijo vsebujejo 0,5 % Idebenona: Smooth Lines, Even Tones, Eye Serum in Superceutical Peel. OPOMBA: izdelki z 1 % Idebenona so na voljo le za trg strokovnjakov nege kože Prevage MD iz podjetja ALLERGAN.

13. Kako lahko antioksidant KORIGIRA znake staranja?
Antioksidanti kot je Idebenon ciljajo na dihalno verigo mitohondrija in zato mnogo bolj učinkovito blažijo oksidativni stres znotraj celic kot vitamini ali rastlinski antioksidanti, saj se lotijo notranjega vira oksidativnega stresa – mitohondrija. Idebenon se loti celičnih membran, najpomembneje mitohondrijskih membran, da zaščiti celico pred oksidativnim stresom, ki povzroča poškodbe in staranje. Ko učinkovito nevtralizira strupene proste radikale, Idebenon zmanjša celični oksidativni stres in celice revitalizira. Dobra analogija je tovarna; če so delavci utrujeni in pod stresom, oprema pa se stalno pokvarja, začne produktivnost tovarne padati. Pri celici ni nič drugače – če je celica nenehno v stanju oksidativnega stresa, celične strukture in vitalne molekule pa se nenehno pokvarjajo, celična produktivnost pade. Celice se lahko same obnovijo, vendar zmeraj čakajo na zadnji trenutek in potem ‘hitijo’, ker so konstantno pod oksidativnim stresom. Idebenon ne KORIGIRA celic, temveč jim omogoči pogoje, v katerih lahko celice ujamejo in ‘dohitijo’ čas,da se same obnovijo; zdrave celice izgledajo bolje in posledično tudi vi izgledate bolje.

14. Na kak način Idebenon ŠČITI kožo pred prezgodnjim staranjem?
ŠČITI jo tako, da uničuje nevarne proste radikale, ki nastanejo zaradi izpostavljenosti vplivom iz okolja kot so UV svetloba, cigaretni dim, vročina, alkohol, onesnaženost zraka, ozon idr. Ima faktor EPF, ki ga kreme za sončenje (SPF) nimajo. Glej razlago faktorja EPF.

15. Lahko Idebenon najdem v kateri drugi liniji za nego kože?
Uporaba Idebenona za zdravljenje sprememb kože ter zaščito kože je zaščitena z mednarodnimi patenti in s patenti ZN, ekskluzivno licenco širom po svetu ima naše povezano podjetje PCR Technology Holdings, LC (PCR Tech). PRIORI je ekskluzivni imetnik licence za patente terapevtskih izdelkov za nego kože na celotnem profesionalne svetovnem tržišču. Druga licenčna podjetja na drugih trgih nege kože so Allergan, Elizabeth Arden in TRUE Cosmetics.

16. Kako je z ostalimi izdelki, ki se pojavljajo na trgu nege kože in vsebujejo Idebenon, nimajo licence ali zgoraj niso omenjeni?
V primeru, da ti izdelki res vsebujejo Idebenon, kršijo obstoječe pravice patentov in nam morajo biti nemudoma prijavljeni. Kakorkoli že, pa mnogi ‘približki’ sploh ne vsebujejo Idebenona! Npr. izdelek Sovage z Idebenonom Idebenona sploh ne vsebuje! To je marketinška prevara, katere namen je zavesti potrošnika trgovine na drobno in ga prepričati, da je kupil Idebenon. Bodite pazljivi pri vseh posnemovalcih – prepričajte se, da ste dobili pravo stvar – PRIORI Bioengineered Skincare z Idebenonom!

17. Kje lahko preberem več o faktorju EPF in klinični raziskavi Idebenona?
Učinki zaviranja staranja zaradi vnosa Idebenona v kožo so bili objavljeni v naslednjih znanstvenih publikacijah: 1. Primerjava antioksidantov v novem protokolu za meritve zaščitne kapacitete pred oksidativnim stresom: – Poster Exhibit, PART I, 61. akademija letnega srečanja dermatologov, marec 2003. McDaniel DH, Neudecker BA, DiNardo JC, Lewis JA II, Maibach HI – Poster Exhibit, PART II, 62. akademija letnega srečanja dermatologov, marec 2004. McDaniel DH, Neudecker BA, DiNardo JC, Lewis JA II, Maibach HI 2. Idebenon – novi antioksidant – 1.del. A relative assessment of oxidative stress protection capacity compared to commonly known antioxidants (Relativna ocena zaščitne kapacitete pred oksidativnim stresom v primerjavi s splošno znanimi antioksidanti). Journal of Cosmetic Dermatology. 2005; 4(1):10-17 McDaniel DH, Neudecker BA, DiNardo JC, Lewis JA II, Maibach HI. 3. Clinical efficiency assessment in photo damaged skin of 0.5% and 1.0% Idebenone (Klinična ocena učinkovitosti na poškodbah kož zaradi svetlobe, pri uporabi 0,5% in 1.0% Idebenona). Journal of Cosmetic Dermatology. 2005; 4:167-173. McDaniel DH, Neudecker BA, DiNardo JC, Lewis JA II, Maibach HI.

18. Zakaj so bili pri študiji faktorja EPF bili izbrani prav vitamin E, kinetin, koencim Q10, vitamin C in alfa lipoična kislina?
V času, ko je bila študija izvedena, so bili ti antioksidanti najbolj znani na tržišču in so bili temelj vsake znamke, ki jih je promovirala.

19. Kaj lahko zame naredijo izdelki PRIORI Idebenone Superceutical Peels?
PRIORI profesionalni piling vidno izboljša teksturo in čistost kože, medtem ko poveča hidratacijo in čvrstost. Sploh prva profesionalna nega Superceutical v boju proti staranju z efektom luščenja (AHA + BHA kisline) in super antioksidant Idebenon. Strokovnjakom za nego kože omogočajo uporabo tretmajev, ki pospešijo in povečajo učinke izdelkov PRIORI, ki zavirajo staranje.

20. Je Idebenon varen?
Da. Preizkušen je bil na testih varnosti po kozmetičnih standardih, ki jih zahtevajo nekatere največje kozmetične in farmacevtske družbe v svetu.

21. Ali lahko uporabljam PRIORI izdelke za nego kože z Idebenonom v času nosečnosti ali dojenja?
Kozmetika, medicinska kozmetika in večina zdravil na recept ni testiranih za reproduktivno toksičnost. Idebenon je bil testiran in ni povzročil nobenih škodljivih učinkov. Vendar pa PRIORI izdelki za nego kože z Idebenonom niso bili testirani, zato je stvar osebne odločitve in dogovora med stranko in njenim zdravnikom, ali bo v času nosečnosti uporabljala katere izdelke. Stranke naj se za nasvet vedno obrnejo na svojega zdravnika.

22. Je Idebenon primeren za občutljivo kožo?
Da. Pri uporabi na občutljivi koži vam ni potrebno biti posebej previdni. Pred uporabo pa vseeno naredite epikutani test. Če ste preobčutljivi na hidrokinon, svetlin, koencim Q10 ali barve za lase, ne uporabljajte izdelkov z Idebenonom.

23. So bili izdelki testirani na živalih?
Ne, izdelki niso bili testirani na živalih. Vsi klinični testi so bili izvedeni na prostovoljnih osebah.

24. Kako vključim izdelke PRIORI z Idebenonom v nego kože, ki jo trenutno uporabljam?
Kot priporoča vaš strokovnjak za nego kože in zmeraj – začnite z manj (količina nanosa) in počasi (pogostost uporabe), dokler se koža popolnoma ne navadi.

25. Kakšni so še drugi zdravilni učinki Idebenona v obliki prehranskega dopolnila?
Idebenon so uspešno uporabljali za zdravljenje mnogih bolezni povezanih s staranjem, med njimi tudi za zdravljenje Alzheimerjeve bolezni, bolezni srca ter cerebrovaskularne demence. Poveča energijo v celicah, varuje organe in je močan uničevalec prostih radikalov; mitohondrije, v katerih nastaja celična energija, ščiti pred oksidantnim razpadom. Nemški znanstveniki so nedavno odkrili, da Idebenon pomembno vpliva na spremembo procesa staranja. Po vsem svetu je povzročil veliko navdušenje in postavil nove mejnike v iskanju večne mladosti.